Hoe ver ben ik eigenlijk?

 

Wil je extra goed voorbereid zijn op het praktijkexamen? Kies dan voor de tussentijdse toets!

De toets kun je vergelijken met een proefexamen. Je gaat met een echte CBR-examinator op pad en hij/zij zal je precies dezelfde dingen laten doen die op het praktijkexamen ook aan de orde komen. De voordelen van een tussentijdse toets zijn:

  • Ervaring: door het doen van een tussentijdse toets wen je al aan de examensituatie; het wachten, de kennismaking, de ogentest, de toetsrit en het advies (uitslag). De spanning voor het echte examen is hiermee bij veel kandidaten weggenomen.
  • Advies: aan het einde van de rit krijg je van de examinator te horen welke onderdelen je beheerst en welke onderdelen nog de nodige training vereisen. Dit advies wordt verwerkt op een formulier welke jij per mail ontvangt. Handig om nog eens door te nemen voor de komende lessen!
  • Vrijstelling: gingen de bijzondere verrichtingen goed? Dan krijg je hiervoor vrijstelling voor je eerstvolgende praktijkexamen. Deze kun je dus alvast afvinken!
  • Hogere slagingskans: uit cijfers blijkt dat leerlingen die een tussentijdse toets hebben gedaan een hoger slagingspercentage hebben. Het slagingspercentage ligt na een tussentijdse toets rond 60%. Bij de kandidaten die zonder tussentijdse toets het eerste rijexamen doen ligt dit een stuk lager, namelijk rond de 47% (Bron: CBR). Daarom kiezen de meeste leerlingen toch voor ons pakket mét tussentijdse toets. 

Voor een tussentijdse toets moet je minimaal 16,5 jaar oud zijn én moet je geslaagd zijn voor je theorie-examen.